Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

tirsdag 1. mai 2012

Tirsdag 1. mai


Torkil legger fra kai i Port Olona










Ut fra Port Olona, venner på land tok bilde
Fremme i Brest, Marina du Chateau, kl. 14.50 i dag etter å ha tilbakelagt 184 NM. Fylte først diesel, la oss deretter elegant inn til gjestebrygga med masse tilskuere på moloen. Det er 1. mai i dag og franskmennene er ute og går tur i finværet (16 grader og lettskyet, 10-15 knop vind)







Storseil og genova oppe
Lars Kåre er fornøyd










Randi i sol og vind
Marco trives









Ile de Sein

Ut fra Port Olona i går kl. 12.20, 3-4 meters bølger i Biskaia utenfor Les Sables d’Olonne. Røff sjø også videre. Frisk bris og opp til sterk kuling kvelden og natta. Vi passerte L’ile-d’Yeu kl. 17.20 og Belle Ile på natta. I 10-tida passerte vi Raz de Seine mellom Pointe de Raz og Ile de Sein i medstrøm. Det gikk veldig fint, delfiner holdt oss også med selskap en kort stund! Vi har seilt hele tiden bortsett fra et stykke ut fra Les Sables og gjennom Raz de Sein. Storseil og genova oppe. Ett rev i storseilet mens det var mørkt.
Tevennec fyr i Raz de Sein
Stort sett har vi ligget på 8 knop SOG, maks 11,4 knop SOG. Lars Kåre koste seg slik ved roret i natt at han ba om en time ekstra da Torkil kom for å avløse ham i 4-tida.








God stemning blant mannskapet - "livet smiler", sier Lars Kåre og alt fungerer som det skal med båt og utstyr. 
Marco gikk på land her i Brest for å ta toget hjem. Vi andre koste oss med lunsj i ettermiddagssolen før vi begynte planleggingen av neste etappe. Skal også bli fint å stelle seg litt og gå seg en tur.

3 kommentarer:

  1. Kan følge dere på AIS nesten hele tiden over kanalen. mye trafikk der ute.
    onsdag 17:40 N tid.

    SvarSlett
  2. Da var dere i Dublin, flott tur ? sikkert.
    =9:00 norsk tid Fredag. været i nordsjøen er flatt hva og vind 13 knop på statfjord.

    SvarSlett
  3. Flott tur, men vi har hatt mye bølger. Caledonienkanalen er stengt. I beste fall åpner den på tirsdag. Vi må kanskje gå rundt Skotland. Ser på vær, strømmer og tidevann. Tar avgjørelsen om 1-2 dager

    SvarSlett