Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

onsdag 9. mai 2012

Tirsdag 8.mai



















Mange sluser i dag. Det meste var 6-7 på rad. Den reparerte slusen, Gairlochy, fungerte som den skulle. Det er ingen sommervarme, akkurat – ca 8 grader.


Ett av alle de søte slusehusene



















Alpinanlegget på Ben Navis har utvidet åpningstiden pga masse nysnø! Flott landskap – mange fotturister langs kanalen. Vi hadde genova oppe over Loch Lochy. Oppover helt til vannskillet på Loch Oich. Vi rakk bare 1 sluse ned før de stengte for dagen. Fremme ved Kytra Lock kl. 18. Nå har vi 12 sluser igjen.



Tilbakelagt distanse: 25 NM
Vi hadde landstrøm (3 pund), men ikke Wi-Fi








Nysnø i fjellene

 














Loch Lochy












Et område med skogkledde kanalbredder
Svingbro





Torkil og Lars Kåre tok oljeskift på motorene mens Randi laget 3-retters middag; gåselever, salat og fløtesaus med reker og pasta.


Caledonienkanalen:
Går tvers gjennom Skottland, fra Corpach innerst i fjorden Loch Linnhe i vest til Inverness ved Inverness Firth på østsiden. Kanalen forbinder 4 innsjøer, Loch Lochy, Loch Oich, Loch Ness og Loch Dochfour, med hverandre og sjøen. Kanalen er 96,5 km (50 NM) lang. Fartsgrensen er 5 knop i kanaldelene, ingen fartsgrense på sjøene. Det er sjømerker der det er grunne områder. Det er 29 sluser og 10 svingbroer. Høydeforskjellen er ca 32 meter. Slusene er åpne kl. 8.30 – 17.30 vår og høst – noen er stengt i lunsj-pausen. Det tar 2 – 2,5 dager å komme gjennom (dersom man har full klaff med timingen) og man må regne med å vente ved noen sluser og broer. Det koster 204 engelske pund. Da får man nøkkel til toaletter, dusjer, vaskemaskiner langs hele kanalen + kart. Toalettene er ”nice & clean”. Noen steder koster det ekstra for strøm over natten. Slusevokterne er veldig hyggelige og hjelpsomme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar