Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

mandag 14. mai 2012

Mandag 14. mai

Dette er lengste stopp siden Les Sables d’Olonne. Vi har brukt tiden til å vaske båt og klær, gå tur og hvile. Handling fikk vi stort sett ikke gjort før etter kl. 10 i dag – de fleste butikkene åpnet ikke før da.
Det har regnet mye i går og i natt, vinden har også blåst friskt. I dag er det 10-15 knop vind fra S/SV og stort sett oppholdsvær. Fortolling av båten gikk greit.

Kl. 11 fra Smedasundet i Haugesund. Urolig sjø over Sletta, bølger opp i 3 meter. Sjøen slo godt over Store og Lilla Bloksen. 20-25 knop vind fra SV. Økende vind utover dagen, opp i 33-34 knop i Korsfjorden.


Store Bloksen
Vi har gått på østsiden av Stord og Sotra. Vakkert i sundet mellom Bukken og Bjelkarøyna. Passerte Byfjorden inn til Bergen i 20-tida. Det har vekslet mellom regn og sol hele dagen. Stor båttetthet på Vestlandet - ferger, fraktebåter, passasjerskip o.a. i alle retninger.

Mang slags last - båter og traktorer

Tett trafikk


Fin utsikt


Trangt farvann


Populær holme!


Sotrabrua


Regnbuen - like vakker overalt :)


Fortøyd i Herdla havn kl. 22.30, under en hagleskur! Laksemiddag var tilberedt underveis og klar til å inntas straks

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar