Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

fredag 4. mai 2012

Onsdag 2. mai - fredag 4. mai

Ved gjestebrygga i Marina du Chateau
Tirsdag ettermiddag i ettermiddagssolen, deretter en spasertur i byen før middag ombord.
Onsdag morgen var Randi tidlig oppe og bakte grovt brød – populært tiltak!

Gratis havneleie pga havnekontor stengt pga 1. mai
Gratis Wi-Fi
Gemini og Randi i Brest
Vi dro fra Marina du Chateau i Brest 7.10 like etter soloppgang. Flott vær, ikke en sky og nesten flat sjø ut Rade de Brest, for motor ut fjorden. Vinden rett bakfra Ø/SØ, 12-13 knop vind. Opp med storseil og gennaker kl. 9. ved Pointe de St-Mathieu. Passerer på østsiden av Ile de Beniquet. Ser bebyggelsen på Ile Molène og Ile d’Oussant vestover. Fly fra den franske kystvakten tok en runde over oss.

Over kanalen startet vi i 16 knop vind som økte på til 24-25 knop. Bølgene økte fra 2 meter til 3-4 meter. Byttet fra gennaker til genova og tok etter hvert ett rev i storseilet. Vil holdt 8-9 knop. Inn i britisk farvann kl 15.50.

Brest
Utover kvelden stilnet det av. Startet motor i 20-tida. Rolig forbi Lands End (Cornwall) med vakker solnedgang. Etter solnedgang mange fyr og lykter både i retning Scilly-øyene og ved og på land. Telefonsignaler så vi fikk gratulert barnebarnet Marie med 11-årsdagen!






Irskesjøen har budt på vind fra Ø/NØ, 7-16 knop. Urolig stampesjø. Overskyet. Vi brukte både seil og motor(er), fart mellom 5,2 og 8 knop. Fikk flere fine besøk; svale og en annen liten fugl som var utmattet og til slutt døde i aktersalongen, stakkar! En delfinflokk holdt show for oss i Saint George’s Channel vest av Milford Haven. Da vi passerte Tuskar Rock fyr, fløy et irsk patruljefly over oss.

Avgang fra Brest
Vi gikk utenfor sandbankene på irskekysten helt til vi hadde passert Arklow, deretter innenfor.

De hjemmebakte brødene forsvant som varmt hvetebrød, så etter hvert ble det bakt doble porsjoner J I tillegg til de nybakte brødene - enkel mat i urolig sjø; salat, frukt, nøtter, nudler og ratatouille fra boks.

Fremme i Dublin fredag 4. mai i 9-tida norsk tid (8 lokal tid) på morgenen i marina Dun Laoghaire. Alt vel med båt og mannskap.
Pointe de St-Mathieu, Bretagne

Delfin-show
Tilbakelagte distanser så langt:

Les Sables – Brest: 180 NM
Brest – Dublin: 320 NM










Vi har fått info fra nabobåt i havna her at en av slusene i Caledonienkanalen er ødelagt. En telefon til kanalselskapet bekreftet dette. I heldigste fall er slusen reparert til tirsdag. Det ligger mange båter i kø og venter på å komme gjennom. Vi studerer derfor nå strøm- og flo/fjære-tabeller + værmeldinger for å se om det vil være raskere for oss å gå rundt Skotland, øst for Hebridene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar