Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

mandag 30. april 2012

Mandag 30. april

Vi våknet grytidlig med stjerneklar himmel og ingen lyder av vind. Vinden varierer mellom 3 og 12 knop. Vi har lyttet til "været til sjøs" - kjekt å ha Marco, som forstår alle nyansene i det franske språket, ombord:) Torkil og Marco gikk sammen opp til Sailing Atlantic Services (SAS) presis kl. 9.00 for å diskutere hva som kan gjøres med AIS-senderen. Ingen tekniker i dag heller, de har lovet  at han likevel skal komme. De virker ikke spesielt glade for å se oss, siden de ikke har fikset verken AIS-senderen eller telleren på ankerkjettingen.
Strålende sol  i dag:)
Vi fikk låne en mini- USB- kabel der den enden er annerledes enn alle som finnes ombord hos oss, fra noen kanadiere for å koble AIS-enheten til PC'n. Randi og Marco tok en kjapp tur på elektronikkbutikk for å kjøpe maken slik at kanadierne fikk tilbake sin før de dro. Torkil mener han har fått fikset AIS-senderen nå.


Lars Kåre gikk morgentur for å se om bølgene fortsatt slår over moloen til innløpet til havna. Han rapporterer flotte forhold!  Han har også kjøpt ferskt brød :)

Kjekk tekniker fikser telleren til ankerkjettingen
Kl. 11 kom endelig en blid og hyggelig tekniker fra SAS (på fridagen sin) for å koble til telleren på ankerkjettingen. Jippi! Vi fyller vann og gjør båten sjøklar. Vi satser på å komme oss til Brest i løpet av ca 1 døgn.

Avgang ca kl. 12 - Odette skal stå på moloen og vinke oss avgårde. Endelig begynner turen!


1 kommentar:

  1. Kl 14:00, ser dere seiler 5.9 knop AIS senderen virker. God tur. Ser også at Next Life seiler ikke langt ifra det er vel en L450,

    http://www.marinetraffic.com/ais/

    SvarSlett