Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

mandag 7. mai 2012

Mandag 7. mai

Oban Marina
Drar fra Oban kl. 11.30 norsk tid (10.30 lokal tid)
Vi er blitt lovet å bli sluppet inn i sea-lock ved Corpach - starten på Caledonienkanalen - i ettermiddag og videre i morgen tidlig.





Oban

Castle,Oban
Fiskebåt ved Oban
Ben Nevis
Stalker Castle
Corran fyr
Sea-lock i Corpach
Vind varierende, NØ, 3-15 knop. Litt sol på formiddagen, etter hvert skyet, litt regn av og til. Vi har gått for motor(er), genova har vært oppe i korte perioder. Vi har sett Ben Nevis, Englands høyeste fjell -1343 moh, nesten hele dagen. Litt snø på toppen. Til Fort William innerst i Loch Linnhe kl. 16.30 norsk tid. Vi gikk sakte mot sjø-slusen for å være der kl. 16 lokal tid, siden vi skulle bli sluppet inn mellom 16 og 17 lokal tid. Brukte de siste minuttene til å forberede plankene vi skal bruke som beskyttelse i slusene.

Sluseporten åpnes

Slusehuset i Corpach


Vel gjennom sjø-slusen og fortøyd kl. 16.40 lokal tid. Hjelpsomme slusevoktere, koselig sted :)
Wi-Fi 10 pund for 24 timer
Tilbakelagt distanse i dag: 30 NM
Totalt tilbakelagt distanse: 740 NM
Over halvveis!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar