Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

søndag 6. mai 2012

Lørdag 5. – søndag 6. Mai

Dun Laoghaire
Dublin Bay er grunn og bølgene var derfor store i strøm og vind da vi startet ut fra Dun Laoghaire. Det ble noen slitsomme timer på starten av dagen. Vind fra N/NØ, med andre ord motvind. Overgang til praktfullt vær tidlig på ettermiddagen. Vi har gått for motor helt fra Dun Laoghaire. Etter hvert svakere vind og flatere sjø.

Lambay Island, Dublin Bay
Irish beefburgers som lørdagsmiddag med Isle of Man på østsiden og Irskekysten på vestsiden. Vi har hatt både motstrøm, som på det meste var på litt over 3 knop (utenfor Belfast Lough), og medtrøm som var sterkest ved Mull of Kintyre, ca 5 knop! Vakker solnedgang før Belfast Lough, deretter kom månen opp over Isle of Man. En nydelig kveld på sjøen! Vi valgte å droppe Bangor (ved Belfast) og Port Ellen (på Islay) siden forholdene var så fine med delvis skyet vær og lite bølger, samt gunstig strøm. En regn-/haglskur tidlig på morgenkvisten søndag.

Har byttet fra irsk til britisk, deretter skotsk gjesteflagg.

Tepause
Så sel som badet og koste seg ved Gigha Island i Sound of Jura. Masse fulgeflokker som koser seg på sjøen. Vakker natur – minner om norske fjorder!


Fortøyd i Oban kl. 16 norsk tid (15 lokal tid).
Hyggelig marina; diesel og vann
Wi-Fi gratis, men tregt.

Månen opp over Isle of Man
















Pr. telefon i dag fikk vi opplyst at Caledonienkanalen ganske sikkert vil åpne i løpet av tirsdag. Vi skal ringe i morgen og høre om det er lang kø av båter som skal igjennom og om vi kan regne med å få starte på tirsdag.
Tilbakelagt distanse fra Dublin: ca 220 NM
Tilbakelagt distanse totalt: 720 NM

Skervuile fyr, Jura, Skottland
Kapteinen leser tidevannstabeller og beregner strøm
Oban, Skottland

2 kommentarer:

  1. Har sjekket mine Statoil værmellinger for områder i nordsjøen, og de er mer detaljerte, men YR sine for Statfjord, Gullfaks, Oseberg ++ andre platformer er meget gode, så bruk de da ser dere godt været her ute i havet.

    SvarSlett
  2. OK - vi finner platttformene på yr.no, ja :)

    SvarSlett