Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

lørdag 28. april 2012

Les Sables d’Olonne 27. – 28. april 2012


Fredag 27. april

Rapsåker ved en liten landsby - langs motorveien
Turen nedover gikk greit også denne gangen. Vi ankom Port Olona litt etter kl. 18 etter lyn-sightseeing i Paris - nå har Lars Kåre sett Eiffeltårnet J - og en liten handlerunde i Les Sables. Litt regn av og til, ca 15 grader.


Sailing Atlantic Services (SAS) har levert redningsflåte og nødbluss, men de har ikke montert redningsflåten. Det ser heller ikke ut som vår AIS sender signaler ut, men vi mottar signaler fra andre båter og fra våre mann-over-bord- AIS-sendere. SAS har stengt lørdag og søndag, så vi må antakelig bare dra uten å ha fått fikset dette.

Etter å ha studert værprognosene, bestemte skipper Torkil at vi blir i Port Olona til mandag morgen. Lørdag får vi levert inn leiebil og fikset det som må fikses. Det er meldt en del vind fra lørdag ettermiddag og kraftig vind hele søndagen. Fra mandag ser det ut til å bli bra forhold i flere dager og vi satser på å være i Dublin i løpet av onsdag/torsdag.

Torkil og Lars Kåre gikk gjennom noe av utstyret. Middag om bord.

MarcOdette (Marco & Odette) kommer antakelig i løpet av søndagen og blir med når vi starter mandag morgen. Planen er å sette dem av et passende sted i løpet av mandag ettermiddag/ kveld.

Lørdag 28. april

Jevnt regn, lite vind på formiddagen. 12-14 grader. Handler småting, leverer leiebilen, fester redningsflåten, henger opp flere kroker og div. annet og går tur. 
Lars Kåre koser seg med fransk brød og franske oster
Redningsflåten monteres
Torkil og Lars Kåre går gjennom mer av utstyr og rutiner.

Vinden som var meldt fra ca kl. 15 startet allerede kl. 14.

Det er er par andre norske båter her også (enskrogs) som ligger og venter på været. Den ene skal til Norge, den andre sørover.

2 kommentarer:

  1. Du slår av og på AIS senderen ifra menyen inne i kartplotteren, se hva den står på.

    SvarSlett
  2. Har prøvd, men den vil ikke slå seg på

    SvarSlett