Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

onsdag 9. mai 2012

Onsdag 9. mai

Randi har fått gullstjerne fordi hun bruker redningsvesten
Gjennom Kytra Lock kl. 8.30. Vi måtte vente noen timer ved Fort Augustus. Der er det 5 sluser etter hverandre og 1 svingbro til slutt for å komme ut i Loch Ness. Det var mange båter som skulle både opp og ned, så vi fikk god tid til å spasere i den lille, koselige byen. Fint vær med mye sol i dag, skyggetemperaturen er likevel ikke mer enn 12 grader.



Masse primula langs kanalen



Torkil ved Fort Augustus - slusetrappen midt på bildet











Gemini i øverste sluse i Fort Augustus - Loch Ness skimtes nederst










Fort Augustus - Hyggelig liten by









Lars Kåre rakk en pint mens vi gikk ned alle slusene i Fort Augustus


















Loch Ness










Nessie
Fortøyd like etter Lock Dochgarroch kl. 17. Pent og hyggelig sted – mange båter som tilbringer natten her. Nå gjenstår bare 3 svingbroer og 6 sluser. Vi har hatt følge med noen hyggelige polakker gjennom hele kanalen, de skal seile en båt fra Dublin til Gøteborg.



Spiste god middag på stedets restaurant - som ikke hadde sjenkeløyve, men kunne åpne vår medbragte vinflaske :)

2 kommentarer:

  1. Dårligt vær, fredag liten storm, snur på lørdag og bra med vind søndag og mandag men fra Sør.
    God tur over havet.

    SvarSlett
  2. Hei Torkil og Randi!

    Tusen takk for hilsen i morrest, sola skinner her i Trolla. Det er fint seilevær, men så langt er det bare Hurtigruta som har seilt forbi. Det er fint å se alle de fascinerende (mamma sitt adjektiv) og fine bildene dere legger ut, og god tur videre østover og hjem! Hilsen fra Eva-Lotte og May-Britt.

    SvarSlett