Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

søndag 2. oktober 2016

Helgeland 2016

Vi har bare brukt båten på Stokkøya fra mai frem til sommerferien.
Mannskap, Sebastian 13, med fra Stokkøya til Brønnøysund. Det gikk veldig bra!

Stokkøya - Småværet
Flott dag på sjøen. I Småværet er det igjen kommet gjestebrygge etter brannen i januar 2014. Åpen pub/kafé også. Et flott anlegg!

Etter pizza i solveggen utenfor pub'en, fisket Torkil og Sebastian agn til krabbeteina.


Småværet - Ottersøya

Det var krabber i teina da vi dro den opp neste morgen. De største beholdt vi og kokte til forrett etter at vi hadde fortøyd i marinaen på Ottersøya.

Vi hadde planlagt overnatting i Rørvik, men der var det ikke plass til oss. Fint med et  godt alternativ rett i nærheten.


Ottersøya - Leka
Nok en flott dag! Vi ankret opp ved stranda på sørenden av Leka, Årdalssanden. Soling, bading og fisking. Vakre Leka! Vi så regnbue mot land, så det gikk nok noen regnbyger i indre strøk. Deilig og varmt.

Leka - Brønnøysund

21 grader underveis til Brønnøysund - behagelig!
En regnbyge og torden etter at vi hadde fortøyd. 2 andre Lagoon katamaraner lå også fortøyd i Brønnøysund, en fra Smøla på 38 fot, en nederlandsk på 39 fot og vår på 40 fot. Morsomt!

Endestasjon for Sebastian. Vi rakk å jakte på Pokémon go, opp i hullet i Torghatten og å gå på restaurant. Mandag morgen tok Sebastian fly hjem. Vi hadde en hyggelig uke sammen :)

Brønnøysund - Herøy

Helgeland er flott! De syv søstre-toppene gjemte seg delvis i skyene denne dagen.

Strålende vær i Herøy neste dag. Fint med padletur  for Torkil og tur på land for Randi.
Søstrene var mindre sjenerte i dag ;)

Herøy - Lovund
Dønnamannen
Vi seilte på østsiden av Dønna, mellom Tomma og nordenden av Dønna og videre utover  til Lovund.


På Lovund fant vi plass på en flytebrygge på nordsiden av Hamnholmen.
Neste dag ble det fjelltur, Torkil på Lovundfjellet og Randi på Nova/Nøva. Vi hadde følge til stiene skiltes på sørsiden av Nøva. Fantastisk utsikt!
På kvelden spiste vi middag på Rorbuhotellet og ble sittende og nyte den spektakulære solnedgangen ved Træna.


Lovund - Træna
Vi tok oss tid til å gå deler av Petter-Dass-stien og en tur innom museet på Lovund neste dag før vi kastet loss og satte kursen mot Træna.
På Træna la vi oss på gjestebrygga vest av Torsholmen sør på Husøya.
Gikk tur til sentrum, innom keramikkverksted og ut til Petter-Dass-katedralen med flott utsikt til Sanna og Trænstaven.
Bilder på Facebook

Træna - Øksningan (Herøy)
Neste dag tok Torkil lokalbåten til Sanna, hvor han gikk, delvis gjennom tunnel, opp til Gompen. På returen gikk båten ut til Selvær før den gikk tilbake til Træna.
Imens syklet Randi til sentrum og skaffet nye forsyninger.
En våt formiddag!

Vi dro fra Træna utpå dagen. Vi la kursen vest og sør for Lovund, seilte gjennom Åsværet til Øknsningan i Herøy, hvor vi ankret opp. Mest skyet, men flott solnedgang.
Bilder på Facebook

Øksningan - Varholmene
Fra Øksningan seilte vi sørover øst for Vega til Varholmene NV for Brønnøysund. En flott dag med sol, flat sjø og seilvind fra nord. Fint å ankre opp mellom holmene.
Bilder på Facebook

Varholmene - Leka
En strålende morgen og flotte padleforhold for Torkil. Dagens etappe gikk til Skeishavna på Leka. Det var meldt regn, men det kom ikke før etter at vi hadde fortøyd for kvelden.Flere bilder på Facebook
Leka - Stokkøy Marina
Det var meldt mye vind de neste dagene, så vi bestemte oss for å seile helt frem til Stokkøya fra Leka (ca 85 NM) for å bli ferdig med Folla og Buholmråsa før det blåste opp. Lang dag, men trivelig om bord. Fantastisk solnedgang da vi seilte inn Stokken!

Neste dag blåste det friskt, over 35 knop i kastene, men da lå vi trygt fortøyd i Stokkøy Marina :)
Bilder på FacebookIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar