Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

torsdag 28. mai 2015

Sesongstart 2015


Forbedringer
Siden i fjor har vi fått gjort noen forbedringer om bord.
  • Putene over rommet for gasstanken i akter-salongen har vi fått skomakeren i Stjørdal til å dele opp - slik kommer vi lettere til for å åpne og stenge gasstanken.
  • Torkil har laget små oppbevaringsrom i tre på benken ved siden av gassblussene. Kjekt for vannkanne, flasker o.l. som nå står stødig også ute på sjøen.
  • Torkil har også montert VHF handset i styreposisjonen.
  • Kalesjen som dekker akter-salongen var trang, og til slutt gikk sømmen ved den ene glidelåsen. Dette fikk vi også skomakeren til å fikse. Han satte inn et lite stykke stoff langs glidelåsen på den minste biten ("døra" midt bak), så nå håper vi det holder lenge.
  • Sjøtemperaturmåleren sluttet å virke i fjor. Tripteller og log (utseilt distanse) har aldri virket. Torkil fikk i fjor hjelp av en kollega til å oppdatere software i kartplotter og instumenter. Triduser levert av Katamaran.no ble byttet i vår. Nå fungerer alt som det skal.
Lenke til: Bilder (Facebook)


Vedlikehold
Vi hadde Gemini på slip i Trondheim 22.-23. mai. Ble heist opp på formiddagen 22. og jobbet til langt på kveld. Heist ut igjen på morgenen 23. mai. Spyling og nytt bunnstoff + skiftet olje på drevene.

Regatta
Første tur på sjøen i år ble deltakelse i onsdagsregatta i regi av Malvik og Stjørdal Seilforening (MSS) 20. mai. Torkil seilte singel-handed. Det var fin vind, varierte mellom 10 og 20 knop. Båtene seilte trekantbane. Gemini har en ulempe når det blir kryss og litt bølger imot, men tåler sidevind flott. Det ble seier!


Til Stokkøya
Gemini har ligget på båtplassen vi har i Stjørdal siden i fjor høst. I dag legges turen til Fosen og Stokkøya, hvor vi har flott båtplass i Stokkøy Marina i Sossvika. Torkil seiler, mens Randi kjører bil - da har vi egen bil på tilbaketuren og slipper den langvarige bussturen. Vi gleder oss til fine dager på Stokkøya og planlegger også i år tur nordover. Fin seillas i god sørøstlig vind. 11 timer på de 72NM. I havn kl 0230.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar