Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

onsdag 8. august 2012

Stokkøya - Halten 5. - 7. august 2012

Fin seiltur mot sola ut til Halten
Nok en gang ble det meldt bedre vær i ytre strøk og vi tok turen til Stokkøya med planer om tur til Halten. Jorun og Roar, som ferierte i Stokksund, ble invitert med på tur og takket ja - trivelig!
Den gule linjen er ruta vi seilte
Det gamle fiskeværet Halten ligger i naturreservatet og landskapsvernområdet Froan. Halten fyr ble etablert i 1875, den originale store, franske lynblinklinsen er fremdeles i drift.De siste fastboende flyttet fra Halten i 1988. Husene brukes nå som fritidsboliger og mange er blitt pusset pent opp de siste årene. Stiftelsen Halten NDM har til sammen over 50 sengeplasser, fordelt på rom i hovedhuset (Skanklåna) og brygga. Det går an å ta hurtigbåten fra Trondheim til Halten.

Flott seiltur ut til Halten søndag ettermiddag og en nydelig kveld med et herlig fiskemåltid (fisk som Jorun og Roar hadde fisket tidligere på dagen) og liten spasertur på land. Mandag var været helt fantastisk med sol og nesten vindstille på formiddagen. Spasertur på land og hyggelig prat med huseiere og kaffe og sjokoladekake med Laila, bestyreren. Etterpå brukte vi jolla rundt omkring på småøyene og en tur oppom fyret.

Stokkøy Marina ligger like ved Linesøy-brua. Gemini kommer ikke under brua, derfor må vi gå rundt Stokkøya eller Linesøya for å komme vestover til Halten. På turen ut til Halten gikk vi rundt Stokkøya og på turen tilbake rundt Linesøya.

Etter lunsj herlig seiltur tilbake til Stokkøya med ettermiddagssolen inn bak. Tilbake i Stokkøy Marina kl. 20.30 til en fantastisk flott solnedgang! Fisket agn til krabbeteina og satte den ut.

Tirsdag natt og morgen regnbyger og frisk vind, etter hvert oppholdsvær. I krabbeteina ventet 6 krabber på oss - den minste fikk leve videre. Deilig krabbelunsj ombord - også et par krabber til overs som vi leverte til Jorun og Roar før vi kjørte hjemover.
Jorun nyter solen og landskapet
Roar og Torkil
Gemini ved gjestebrygga, Torkil og Halten fyr


Soluret på Halten er hogd inn i første halvdel av 1400-tallet, eller kanskje så tidlig som i siste halvdel av 1300-tallet - antakelig av en prest eller munk.Det nærmeste huset heter "Ost-Indien" og sengeplassene leies ut under Halten-dagene.

Torkil, Roar og Jorun. Inne i Ost-Indien ble de ført tilbake til gamle dager...
Krykkjene hekker på bryggeveggen - skarven trives også her!
Gjestebrygga, med Gemini, sett fra fyret

Torkil - vi forlater Halten for denne gang

Roar, Randi og Jorun nyter solen
Linesøy-brua - vi er straks fremme i marinaen på Stokkøya

Vakker solnedgang i Stokkøy Marina :)
Snart klart for krabbe-lunsj!
Her kan du lese mer om Halten: Les mer om Halten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar