Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

søndag 26. august 2012

Sommerferie 21. - 27. august 2012


21. august
SV bris og regnbyger. Bare småkrabber, snegler og eremittkreps i teina – alt tilbake i sjøen.
Fra Anklakken 14.10. Genova ga ca 5 knop. Til Brønnøysund kl. 15.15 etter 8 NM. Liten tur i kjøpesenteret ved havna, litt shopping. Deilig middag på Sjøhuset.


Dårlig sikt - Torghatten bare synlig mellom bygene
Gemini ved gjestebrygga i Brønnøysund

22. august
Delvis skyet, oppholdsvær, 10 grader på morgenen.
Liten spasertur i Brønnøysund før innkjøp og avgang. Vi dro kl. 12.00 – for motor mot vinden. Mer sol og mindre skyer etter hvert. Fortøyd ved gjestebrygga på Ylvingen, rett ved Himmelblåbrygga, kl. 14 etter 12 NM. Gikk tur, så lunsj ombord i ettermiddagssolen. Deretter sykkeltur, med medbragte sykler fra Seatronic, til sørenden av øya, spasertur opp på Tyskhåjen og tilbake (12 km). Vi så flere elger, ryper og ørner.
Middag på Himmelblåkafeen, deilig baccalao med Himmelblåvin/Nordlandspils som godt følge.
Himmelblå, Ylvingen
Sykkeltur på Ylvingen
Elger på Ylvingen slipper å engste seg for jakta - de er fredet!
Rypene er også fredet og er lite sky!
Randi klar for middag

23. august
Skyet, bris fra NØ. Vi dro kl. 11.20. Opp med gennaker og seilte slør retning Sklinna. Vinden frisknet på til 15-20 knop og vi holdt 7-9 knops fart. Mer bølger, 2-3 meter, da vi kom utenfor skjærgården. Solgløtt mellom skyene av og til. Fortøyd i bøye i vågen på Sklinna kl. 18.00 etter 40 NM. En fiskebåt i en av de andre bøyene. Torkil fisket kjapt torsk og sei til middag
J Massevis av skarv, lundefugler, lomvi, teis og alker.
Middagen snart klar ...
Sklinna i sikte!

24. august
Sol og stille på morgenen og flotte forhold for å studere fuglelivet. Etter hvert bris fra SV og noe mer skyer. Jolla til land, hvor vi ruslet rundt et par timer i området hvor det var tillatt (fuglefredningsområde). Vi dro fra Sklinna etter lunsj kl. 14.20. Storseil, genova og 15 knops vind ga oss gjennomsnittlig 8 knops fart sørover til sundet mellom Kvaløya og Raudøya nord på Vikna. Ned med seilene og for motor mellom øyene vest av Ytter-Vikna og sørover til Nordøyan. Fantastisk flott skjærgård! Fortøyd ved brygga på Nordøyan kl. 19.40 etter 34 NM. Etter middag gikk vi tur opp til minnesmerket over de omkomne etter hurtigruten Sanct Svithun som forliste her i 1962. En fin kveld, litt mildere vind.
Torkil på Sklinna
Skarv, Sklinna
Teis med mat i munnen :)
Lundefugl
Gemini i vågen på Sklinna
Flott skjærgård vest for Ytter-Vikna
Nordøyan i skumringen
Minnesmerke over de omkomne etter forliset av Sanct Svithun

Gemini ved gjestebrygga på Nordøyan
 25. august
Fra Nordøyan kl. 12.10. Skyet, noe sol av og til, bris fra SV. Noe dønninger over Folla. Storseil og genova ga 5-8 knops hastighet. Fortøyde ved gjestebrygga på Villa kl. 15.50 etter 15 NM. Villa fyr, bygd i 1839, ble ombygd til drift med flytende brensel i 1859 og da var det Norges, sannsynligvis også verdens, siste kullblussfyr. Nedlagt i 1890. Spylte båten med ferskvann, for nå hadde vi et bra belegg med salt! Fisket agn til krabbeteina og ut med jolla for å sette teina og en liten sightseeingrunde rundt holmene i nærheten. En nyssgjerrig sel holdt øye med oss :) Deretter tur opp på Villafjellet (106 moh). Flott utsikt! Først sol, deretter litt regn.
Nordøyan fyr
Villa i Flatanger
Torkil og Gemini på Villa
26. august
Delvis skyet, en regnbyge på morgenen, deretter mest sol. Bris fra nord. Medvind sørover kysten J Tur bort til det gamle fyret etter frokost. Krabbelunsj før avgang fra Villa kl. 15.15. Først øst av Halmøya, deretter ut i åpent farvann. Ganske bra med havdønninger - ca 2 m. 7-10 knop vind fra N/NV. Brukte motor og etter hvert seil. Fortøyde i mørket i Stokkøy marina kl. 22.50 etter 45 NM.


På Villa - Monet kunne vel ikke gjort det bedre?
På vei til det historiske fyret på Villa
Det historiske fyret på Villa
Gemini med storseil og genova
Flott dag på sjøen :)
Naturen er raus med vakre opplevelser!
Kaura fyr foran dramatisk himmel
27. august
En strålende dag på Stokkøya! Kald nordavind på morgenen, etterhvert varmere. Vasking, rydding og avslapping i sola. Middag på Strandbaren på Hosnasanden. Utpå kvelden skifter vindretningen til SØ og vinden øker på til stiv/sterk kuling. Fortøyningene holder godt :)
Sommerferie med Gemini 2012

28. august
Vi pakker sammen og drar hjem midt på dagen. Været har vært overraskende bra siden vi hadde så sen ferie - og vi har hatt mange flotte seilaser og opplevelser i løpet av disse dagene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar