Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

lørdag 21. april 2012

21. april 2012

Port Olona 21. april 2012

Fredag 27. april reiser vi til Les Sables d'Olonne for å starte på turen hjem til Stjørdal. Vi ser på webcamera over Port Olona at Gemini ligger der vi forlot den i påsken (i den røde ringen på bildet).

Vi har fått tilbakemelding om at Lagoon skal ombord på mandag eller tirsdag og bytte vinduet som knirker.

Vi har skaffet oss personlige AIS-sendere (mcmurdo Smartfind S10), men håper ingen av oss faller i sjøen og får bruk for dem!

Vi har fått låne flotte bøker om Shetland, Orknøyene, Skotland, Irskesjøen og den franske Atlanterhavskysten fra gode seilervenner - noen kart også (takk, Øyvind og Bodil!). Nå vil vi også ha papirkart som dekker hele turen hjem så snart vi mottar kartene vi har bestilt over Irskesjøen.

Vindprognose for 28. april 2012 fra Passageweather.com
Vi bestilte en del gjesteflagg i nettbutikken til Kristiansand Flaggfabrikk i midten av januar, men de kom aldri til tross for mange purringer. Godt at vi hadde skaffet det franske fra annen kilde (Nautisk Forlag/nautisk.no)! Vi får se etter flere i Les Sables.

Vi leser bøker og kart og følger spent med på vind- og bølgevarsler :) Det blir spennende å se om været samarbeider slik at vi kan komme raskt i gang med seilasen. Foreløpig ser det lovende ut for lørdag 28. april :)

Lars Kåre reiser nedover sammen med oss. Vi reiser som tidligere; fly Værnes - Oslo - Paris og leiebil til Les Sables d'Olonne. Odette og Marco kommer kanskje fra Juvardeil og blir med på de første par dagene av turen.

1 kommentar: