Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

fredag 13. mai 2016

Endelig vår!

Forberedelser til ny sesong

Vask og skrubb
Det var mye støv og diverse på dekk og i utesalongen etter vinteren. Vasking, skrubbing og spyling er unnagjort.
Modifisert lazybag og skrubbing av dekk


Trekk til storseilet
Det kom inn en del vann i storseiltrekket (lazybag'en). Trekket er nå modifisert ved at det er sydd på en ekstra klaff som dekker glidelåsen og lukkes med borrelås på siden. I tillegg er lazybag'en forlenget slik at regn ikke kommer inn i akterenden. En kollega av Torkil har utført endringene og resultatet ble vi veldig godt fornøyd med.

Skifte av dieselfilter
Både grov- og fin-filter på begge motorer er byttet.

Nytt trekk på puter i inne-salongen
Vi syntes inne-salongen var litt i lyseste laget. Vi har en flink skomaker i Stjørdal, han har trukket om putene i en brun farge for oss.Flere detaljer i tre

Det var mange relativt store, hvite blanke flater i inne-salongen. Torkil er nå godt i gang med å dekke en del av dette med eik. Den nye fargen på putene gir, sammen med tre-detaljene, en lunere/varmere salong.
Skomakeren har gjort pent arbeid

Nytt trekk på putene og 1 eikeplanke på plass

Oppbevaring ute
Torkil er også i ferd med å bygge en lav oppbevaringskasse i tre til koster, båtshake, fiskestang og lignende på styrbord side ved utesalongen. Det blir fint å få ryddig oppbevaringsplass der til de lange sakene. Diverse puter legges da oppå kassen og trengs ikke flyttes når for eksempel båtshaka skal fram.

Kajakk om bord
Kajakk er innkjøpt og i dag ble den tatt med om bord. Torkil gleder seg nå til å ta den i bruk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar