Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

tirsdag 28. februar 2012

Planlagt rute

Forberedelsene fortsetter. Vind og vær vil bestemme tempo og hvilke havner vi kommer til å benytte underveis. Vi planlegger å seile Irskesjøen, ta Caledonienkanalen gjennom Skotland, deretter via Orknøyene og Shetland til norskekysten.
Ca denne ruten ønsker vi å seile
Vi studerer alternative havner - det er mange interessante steder å besøke underveis! Vi leser oss også opp på områder hvor vi må være ekstra nøye med å time i forhold til tidevannet.

Det er viktig å ha alle nødvendige dokumenter med seg, bl.a. skipsskjøtet. Dette har vi nå mottatt. Lagoon jobber nå med resten av dokumentasjonen som trengs for å registrere båten i Skipsregisteret.

Brannalarm og gassvarsler er innkjøpt. Vi reiser til Les Sables d'Olonne 14. mars og tar da over båten. Vi er blitt forsikret om at det ikke er noe problem med båtplass i området frem til vi henter båten i slutten av april.

Vi har også kjøpt vindmølle (Superwind 350 fra Robwink) - den monterer vi først når vi er kommet hjem til Norge med båten. Vi har tenkt å ta med oss laderegulatoren for vindmølla nedover nå i mars og koble et par solcellepaneler til den.

PS: I dag kom REEDS 2012 i posten. Den inneholder mye nyttig informasjon - alt fra tidevannstabeller og beskrivelse av havner til hvor du får utført service og kjøpt båtutstyr for området fra Gibraltar til Danmark.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar