Fra Frankrike til Stjørdal

Vi er et ektepar fra Stjørdal og kontrakt på vår Lagoon 400, Gemini, ble undertegnet i september 2011. Den ble ferdig produsert i løpet av februar 2012 og vi seilte den hjem fra Les Sables d'Olonne til Stjørdal i løpet av drøye 3 uker i slutten av april/begynnelsen av mai 2012. Vi hadde selv god nytte av andres blogger da vi planla hjemseilingen av Gemini, derfor har vi valgt å dele våre erfaringer.

lørdag 24. mai 2014

Mars - Mai 2014

Mars - April
Vi flyttet Gemini fra vinterlagringsplassen til vår faste plass i havna i Stjørdal månedsskiftet mars/april. Tok samtidig en liten tur utpå fjorden og luftet storseil og genoa. Livlig i havna med  kurtiserende ærfugler. Noen måltider om bord. etter hvert varmt nok til å ta i bruk toaletter og å fylle tanken med vann.
Bilder


5.-6. mai
Tur til Tautra. Fin seilvind - frisk seilas. La oss i bøye, spiste middag om bord. Frokosten spiste vi på terrassen på hytta - med flott utsikt. Deretter spasertur til klosterruinene og butikken like ved. Både lokalt brygget øl, eple-aronia-saft og stauder med i sekken tilbake til Gemini. Like frisk seilas tilbake - nå kryssing imot den siste biten.
Bilder


14. mai
Onsdagsregatta. Solgangsbrisen forsvant like før start og vi kom aldri over målstreken - strømmen førte oss stadig lengre fra startstreken (i feil retning!). Ingen båter kom til runding av første bøye og regattaen ble avlyst etter et par timer :) Fin kveld på sjøen likevel. Middag om bord.


Bilde: Fin kveld på sjøen men ingen vind i seilene...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar